• Davina

Juiste formaat vloerkleed?

Vloerkleden maken een ruimte af. Naast een esthetisch element hebben kleden ook een functie. Een kleed verbetert de akoestiek in de ruimte en de gebruikte texturen geeft het gelaagdheid in het interieurontwerp. Door het gebruik van een vloerkleed geef je een definitie aan de ruimte en verbind je de meubels met elkaar.


Maar hoe kies je nou het juiste formaat en / of vorm?


Laten we beginnen met het formaat. wat doet dat voor de ruimte en geeft dit het juiste effect wat je wilt bereiken met een vloerkleed?


Met een zeer groot formaat ( ca. 280 x 360 cm en groter) creëer je een wooneiland. Voor de meeste Nederlandse interieurs is dit wel erg fors. Maar als je een een royale woonkamer hebt en je krijgt het niet gezellig omdat de ruimte te groot is, kan een kleed in dit formaat wonderen doen.


Met een kleed van ca. 200 x 300 cm. geef je een ruimte een luxe uitstraling en laat de ruimte ook groter lijken.

Let wel dit effect wordt teniet gedaan als het kleed tegen de muur aan ligt.
Een standaard formaat wat je veel tegenkomt is 170 x 240 cm. Dit geeft de woonkamer een compact karakter. Maar pas op, deze kan bij het gebruik van een grote bank wegvallen in de ruimte en daardoor iel ogen.

Wat je nu ook heel erg veel ziet zijn ronde kleden. Deze breken de ruimte. Vooral als de eethoek en de woonkamer in elkaar overlopen kan een rond kleed het verschil maken. Een rond kleed van ca. 150 cm doorsnede verbindt de losse salontafeltjes met elkaar en geeft een speels effect.Een groot rond kleed (ca. 250 cm. doorsnede)

Breekt een hoekige ruimte. Door de ronde vormen wordt het wat zachter. Door een groot rond vloerkleed neer te leggen maak je groots gebaar.

Kom je er niet uit? Ik help je graag met de juiste keuze maken.

82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven