• Davina

Welke interieur professional kan jou het beste helpen?

Een interieurarchitect en een interieurontwerper zijn nagenoeg hetzelfde: We ontwerpen de binnenkant van een woning. We houden ons bezig met structurele aanpassingen, verplaatsen wanden, bedenken maatwerk, en denken na over verlichting en elektra. Daarnaast geven we advies over stijl. Rekening houdend met lichtinval, omgeving, routingen en functie. Ook zorgen we voor een meubel-, verlichtings- en kleurenplan voor een totaalontwerp en kunnen we gedetailleerde bouwtekeningen en 3-d impressies leveren.

Ons werkveld beslaat voornamelijk verbouwingen en herbestemming. Technische aanpassingen worden voorgelegd aan een constructeur en/of architect om veiligheid te waarborgen.


"Interieurarchitect" is een beschermde titel en mag alleen gebruikt worden door architecten die ingeschreven staan in het Architecten Register, en ze tijdens hun opleiding bouwkunde hebben gevolgd.
Kort gezegd de interieurarchitect en interieurontwerper bepalen niet alleen de uitstraling maar kijken ook naar gebruiksfuncties.


Een interieurstyliste komt vaak pas in beeld als de verbouwing voorbij is en de puntjes op de i worden gezet. Zij zorgt dat de stijl en sfeer op de juiste manier vertaald wordt in de accessoires en decoreert de ruimte en zorgt voor een harmonieus geheel met bestaande producten.


Alle drie creëren we functionele ruimtes die bij de bewoners of gebruikers passen. Iedere interieur professional heeft een specialisme maar kan het ook zijn dat een interieurarchitect zich nooit met bouwkundige kant bemoeit en een interieurontwerper door ervaring daar juist heel veel van af weet.

Het zijn verschillende disciplines met één gemene deler; liefde voor het vak interieur.


Ik ben in interieur- en lichtontwerper. En mijn kracht zit in het balans brengen van een woning met een tijdloos en functioneel ontwerp. Door te luisteren naar de wens van de bewoners en respect te hebben voor de architectuur van een gebouw kom ik tot een gedetailleerd en uitvoerbaar plan.


Kan ik je helpen? Neem vandaag nog contact op dan kunnen we snel aan de slag.

68 weergaven0 opmerkingen