top of page

Interieur in de spotlight

Eigenlijk ben je best tevreden over de verlichting in huis maar je mist net dat beetje extra sparkle. Om daar nou een lichtplan voor aan te vragen vind je eigenlijk een beetje teveel gedoe. Maar wat dan wel?


Heel simpel door te spelen met richtbare armaturen. Geen verbouwing of boren komt hiervoor aan te pas. Een armatuur met stekker of oplaadbaar voldoet ook.

Nu gaan we natuurlijk niet de hele woonkamer hiermee vol zetten, maar wat wil je in de spotlight zetten?


Een schilderij? Een kunstvoorwerp? Misschien wel een muur omdat deze zo mooi

behangen is?


Zodra de keuze is gemaakt over wat je in de spotlight wilt zetten is er enorm veel keus. Hieronder licht ik vier van mijn favorieten uit.

  1. Occhio IO Tavolo

  2. Fabbian Beluga

  3. Nemo Projecteur 365

  4. Le Klint Carronade


De IO Tavolo Tafellamp van Occhio is pas echt een innovatieve lamp. De ontwerper Axel Meise heeft een fascinerend 3d bewegings- mechanisme gebruikt

Futuristisch Italiaans design van Occhio met de nieuwste LED technieken en beweigingsmechanisme
Occhio IO Tavolo

En is de lamp voorzien van de allernieuwste LED technologie. De futuristische lampenkap lijkt haast onzichtbaar vastgezet op het platte frame. Dit is de basis van de bijzonder flexibele IO 3d kop.

Maar het meest innovatief is de wijze waarop de IO 3d kan dimmen. Dat kan zonder de lamp aan te raken.

Breng je hand dichtbij de lamp en het licht wordt gedimd. Ook het aan-/ uitzetten werkt op deze manier; één simpele beweging schakelt de lamp uit of aan.

De voet heeft een diameter van 18 centimeter en de bolvormige lampenkap een diameter van 10 centimeter. De lamp is 40 centimeter hoog. Zowel de lampenkop als het frame zijn 360° draaibaar. De keuze van de kleurencombinatie is denk het moeilijkste van deze lamp. Het frame is verkrijgbaar in mat chroom, glanzend chroom, mat wit en in mat zwart. De lampenkap is verkrijgbaar in mat chroom, glanzend chroom, zwart phantom, mat zwart, mat wit, mat goud, rosé goud en in brons. de IO is verkrijgbaar als serie.


De Fabbian van Beluga is een aanwinst in je interieur. Verkrijgbaar in 6 kleuren
Fabbian Beluga

De Beluga van het Italiaanse merk Fabbian is echt een pareltje voor in je interieur. Fijn Italiaans design en is er in 6 kleuren en past daardoor in elk interieur. De Beluga heeft een GU10 lichtbron en daardoor is de gradenbundel aanpasbaar. Zo kan je nog gerichter uitlichten indien nodig.
Nemo Projecteur 365 is een mooie grote spot/vloerlamp
Nemo Projecteur 365

Zoek je wat groters voor een krachtig statement dan is de Projecteur 365 vloerlamp van Nemo een echte eyecatcher. De lamp is ontworpen door Le Corbusier in 1954 voor een groot project in India. Nemo heeft samen met de Le Corbusier Foundation deze lamp opnieuw uitgebracht. Projecteur 365 is zeer geschikt om een groot vlak of object in de schijnwerpers te zetten.

Superhandige Nemo Projecteur 165 Clip is een veelzijdige spot die makkelijk in elk interieur is toe te passen
Nemo Projecteur 165 Clip

Vind je deze te groot maar de stijl spreekt je aan. Dan is de kleinere variant, Projecteur 165 Clip, zeer geschikt. De Projecteur is in twee kleuren verkrijgbaar, Night Blue en White Sand.De Carronade van Le Klint is een ontwerp van M. Johansson. Veelzijdige spot
Le Klint Carronade

Le Klint Carronade ontworpen door M. Johansson in 2016, is een veelzijdige lamp. Deze kan je gebruiken zowel als tafellamp of op de wand. Verkrijgbaar in zwart met walnoot en zandkleur met gezeept eiken.

Het design is een verwijzing naar de scheepskanonnen uit de 17e eeuw, vandaar de naam Carronade.

Vind je de stijl leuk maar zoek je iets groters of een hanglamp? De Carronade is verkrijgbaar als hanglamp, tafellamp en wandlamp.Deze vier lampen staan deze week in de spotlight. Ik had er nog veel meer aan toe kunnen voegen. Zie de #FineNine Richtbare Tafellampen voor meer ideeën en kom je er niet uit of zoek je een bepaalde lamp, Ik help graag.


Comentarios


bottom of page